Tarihe göre süzülmüş ögeler: Cumartesi, 28 Mart 2020 - SÜTEK ~ Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu

SÜTEK'TEN AÇIKLAMA.

Yayınlandığı Kategori Haberler

Erhan Arıklı Gerçekleri Dile Getirmiyor
Sayın Erhan Arıklı'nın SÜTEK'in süt pazarlama konusunda yaptığı eleştiri maalesef çok talihsiz bir açıklamadır. Sektörde bugüne kadar adamına göre süt verme konusu yaşanmamıştır.
SÜTEK'in süt pazarlama konusunda uyguladığı halihazırda bir sistem vardır. Bunun yanında Mahkemece hükme bağlanmış ve karar hükümlerine göre süt pazarlanan birkaç imalatçı vardır. Bu imalatçıların SÜTEK'e yüklü miktarlarda borçları bulunmaktadır. KKTC'nin yüce Mahkemeleri tarafından verilen kararlara göre ilgili imalatçıların süt alabilmeleri için hükme bağlanmış taksit meblağlarını bir tamam her ayın belirtilen günlerinde ödemeleri ve alacakları süt miktarına göre SÜTEK veznelerine peşin süt parasını yatırmaları gerekmektedir.
Maalesef ülkede yaşanan kriz ortamını fırsat bilerek geçmiş mükellefiyetlerini aylardır yerine getirmeyen firmalar mevcut durumu fırsat bilerek süt almak istemektedirler. Fakat KKTC'nin bir hukuk devleti olduğunu ve Mahkeme kararlarının da geçerli olduğu bu dönemde bizlere düşen görev verilen kararlara uymaktır.
SÜTEK'in asli görevi süt üreticilerinin canla başla çalışarak büyük emeklerle üretmiş oldukları her bir damla sütün karşılığını onlara ödemektir. Dolaysıyla SÜTEK olarak toplanan ve pazarlanan sütlerin tahsilatını bir tamam yapmak ve süt üreticilerine hak ettikleri bedeli ödemek esastır.

Devamını okuyun...
Bu kullanıcının RSS akışına abone olun


Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Kıbrıs Tüp Bebek Hastanesi